Acasă Politic Romanii din diaspora sunt nemultumiti de candidati

Romanii din diaspora sunt nemultumiti de candidati

DISTRIBUIȚI

114227 – 26102012 – Viitorii candidați penrtu Parlamentul Romaniei nemultumesc pe românii din Spania şi Italia, transmite Romanian Global News. Principalele nemulţumiri legate de potenialii candidati

sunt legate de fapul că nu provin din rândurile românilor cu domiciliul în srăinătae, iar unii din ei nu au avu nicio activiae politică legată de chestiunile românilor din afara ţării.

Cercetăoarea Căălina Curceanu, de la Insiuul Naţional de Fizică din Ialia – Frascai, crede că alegerea candidaţilor nu a fos poriviă rolului pe care rebuie să-l aibă un reprezenan în Diaspora.

“Cu o respecul penru persoanele pe care le-am auzi ca fiind propuse drep candidaţi ai USL ca reprezenanţi ai diasporei, persoane pe care le admir şi îndrăgesc, nu cred că sun porivie penru aces rol. Avem nevoie de persoane care, pe lângă o cunosere a infinielor aspece poziive şi negaive ale diasporei, să fie pregăie în mod corespunzăor penru a înfruna problemele acesei părţi imporane ale socieăţii româneşi, aâ în România, câ şi în srăinăae.
Ba mai mul, să conribuie la inegrarea României în Europa şi la promovarea unei imagini poziive a ţării – nu doar prin presigiu arisic, care conează foare puţin în aces conex, ci prinr-o adecvaă pregăire juridică, economică şi chiar şiinţifică, ţinând con că în Româ nia la ora acuala va fi consruiă una dinre cele mai mari infrasrucuri şiinţifice din lume – ELI-NP. Cred că exisă candidae mul mai poriviţi rolului de reprezenanţă al Diasporei.”

Eugen Vîlcu, din orino, iniţiaorul unei propuneri de mărire a numărului de parlamenari în Diaspora e convins că pariciparea la vo va fi scăzuă, ţinând con de valoarea candidaţilor propuşi de paride. “Diaspora reprezină un segmen de elecori cu probleme specifice şi aipice, pe care numai cineva veni din inerior le poae înţelege şi aborda înr-o jusă manieră. Din aces punc de vedere propunerile USL sun dezamăgioare. E ca şi când s-ar fi apuca să peicească o auosradă nou nouţă, doar fiindcă a începu sezonul de reparaţii. Noi, cei de aici, sunem conşienţi de imporanţa voului nosru şi vor fi foare puţini cei dispuşi să-l irosească înr-un experimen sori eşecului.”

Până în aces momen, numele vehiculae penru candidaurile in Diaspora sun William Brînză şi Viorel Badea, din parea PPDL, și Vicor Socaciu, Crisian David și Ionela Prodan, din parea USL. – www.prompmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.