Acasă Politic Seful diplomatiei romane s-a intalnit cu presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene

Seful diplomatiei romane s-a intalnit cu presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene

DISTRIBUIȚI

113838 – 11102012 –  Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a fost primit, miercuri, de catre Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, prilej cu care a fost subliniat rolul important

pe care il au in societatea palestiniana absolventii facultatilor romanesti.

In cursul intrevederii au fost evocate relatiile solide de prietenie care leaga popoarele roman si palestinian, pe baza carora se poate construi in continuare o cooperare dinamica, cu beneficii reciproce. Presedintele Abbas si ministrul roman au apreciat rolul important pe care il au in societatea palestiniana absolventii facultatilor romanesti. Palestinienii care au studiat de-a lungul timpului in Romania alcatuiesc, acum, o elita intelectuala si profesionala, iar unii ocupa pozitii importante in viata economica, politica si sociala palestiniana, potrivit unui comunicat al MAE.

Titus Corlatean a exprimat deplina disponibilitate a Romaniei de a continua traditia pregatirii tinerilor palestinieni in institutiile de invatamant superior romanesti, sens in care Guvernul tarii noastre a aprobat, anul acesta, oferirea, suplimentar, a 30 de burse, drept contributie la consolidarea institutionala a Autoritatii Nationale Palestiniene.

Tot miercuri, ministrul de Externe s-a intalnit la Ramallah cu Riad Al-Malki, ministrul Afacerilor Externe al Autoritatii Nationale Palestiniene.

Au fost trecute in revista posibilitatile de amplificare si diversificare ale relatiilor bilaterale, cu accent pe identificarea de noi oportunitati de cooperare in domeniul economic. Au fost analizate proiecte concrete de cooperare in domenii precum: agricultura, managementul apelor, sanatate, folosirea expertizei romanesti in domeniul asistentei medicale de urgenta etc.

A fost convenita organizarea celei de-a doua reuniuni a Comitetului Interguvernamental Romano-Palestinian, in anul 2013, la Bucuresti. Demnitarul roman a propus crearea unui sub-comitet mixt de cooperare economica, precum si infiintarea unui Consiliu de afaceri romano-palestinian.

Ministrul Titus Corlatean a reconfirmat disponibilitatea tarii noastre de a continua demersurile de sprijinire a constructiei institutionale palestiniene si i-a adresat omologului palestinian invitatia de a efectua o vizita oficiala in Romania in anul 2013. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.