Acasă Politic Snagov, Ilfov: Primarul din Snagov, bătut de sponsor

Snagov, Ilfov: Primarul din Snagov, bătut de sponsor

DISTRIBUIȚI

113695 – 05102012 – sursa: România Liberă – După regula „eu te-am făcut (primar), eu te omor”, finanţatorul campaniei primarului de Snagov l-ar fi luat la bătaie pe edil când a văzut că acesta nu-i întoarce serviciul după ce s-a instalat în funcţie.

În România nu există alegeri – locale, parlamentare sau prezidenţiale – în care să nu se vorbească despre voturi cumpărate cu tot felul de produse, de la îmbrăcăminte până la alimente sau chiar plicuri cu bani. Sumele totale cheltuite în campanii atât pentru mita şi pentru celelalte mijloace de promovare electorală depăşesc frecvent milioane de euro, chiar şi în cazul unor localităţi mici sau comune. Spre exemplu, la alegerile locale din iunie au apărut informaţii că unii candidaţi la primărie ar fi plătit între 300 şi 500 de lei pentru un vot. În aceste condiţii, se naşte întrebarea legitimă: de unde au avut la dispoziţie potenţialii primari atâţia bani pentru campaniile lor? Răspunsurile trebuie căutate, de cele mai multe ori, la oamenii de afaceri – unii extrem de dubioşi – care roiesc în jurul candidaţilor şi care sunt de acord să finanţeze la negru campaniile electorale în schimbul obţinerii unor avantaje mari după ce favoriţii lor ajung să gestioneze bugetele localităţilor unde au candidat. Dar ce se întâmplă însă când cel care a investit mulţi bani într-o campanie electorală nu este mulţumit de avantajele primite?

200.000 de euro pentru a ajunge primar –

Noul primar din Snagov (localitate a oamenilor bogaţi din judeţul Ilfov) ar fi fost bătut de un afacerist local care i-a finanţat campania locală, pentru că edilul nu şi-ar fi respectat promisiunea de a-l ajuta pe acesta să primească un teren ce aparţinea primăriei.

De la simpli cetăţeni până la cei implicaţi direct în lupta politică au confirmat că primarul PSD Marian Oancea, cunoscut în Snagov după porecla „Coteţ”, ar fi fost lovit de Grigore Gheorghe, zis „Gicanu”, în incinta Hanului Vlăsiei, pe care afaceristul îl administrează. Miza confruntării ne-a fost explicată chiar de un politician din acelaşi partid. „Gicanu i-a dat 200.000 de euro în campania electorală din iunie. A primit la schimb promisiunea că va căpăta terenul de sub han, pământ cu o valoare foarte mare care acum aparţine Primăriei Snagov. Cu banii primiţi de Gicanu, PSD a oferit în ziua scrutinului chiar şi trei sute de lei pentru un vot. Şi banii au contat, având în vedere că Marian Oancea a câştigat la o diferenţă de numai câteva voturi”, ne-a declarat sursa noastră. Tot atunci ar fi fost lovit şi consilierul judeţean USL Constantin Niţă, care se afla la aceeaşi masă. Informaţia despre bătaie ne-a fost confirmată şi din alte surse. „Am auzit şi noi că l-a bătut Gicanu, vorbeşte tot Snagovul. Ăla i-a dat bani în campanie şi acum primarul nu poate să-şi onoreze promisiunile. Terenuri nu mai sunt, e greu să mai faci afaceri la primărie. Şi uite, fostul primar e la puşcărie”, a menţio-nat un localnic.

Lovit în Hanul Vlăsiei –

Hanul Vlăsiei este o construcţie impunătoare, albă, cu trei etaje, amplasată  pe malul Lacului Snagov, într-o zonă împădurită, cu potenţial turistic. Locul a fost reconstruit şi redeschis de curând de către Grigore Gheorghe şi este compus dintr-un minihotel cu restaurant şi terasă. Singura nemulţumire a patronului este că terenul de sub unitatea sa ar aparţine în continuare Primăriei Snagov. De aici şi interesul lui Gicanu de a susţine financiar pe unul dintre candidaţi, afirmă sursele noastre.  Politicienii locali ne-au explicat că Marian Oancea ar fi fost cel care a acceptat înţele-gerea şi i-ar fi promis lui Grigore Gheorghe că îl va ajuta să-şi îndeplinească dorinţa imobiliară. Primarul ar fi mizat pe ajutorul consilierului judeţean Constantin Niţă, care spera ca după alegerile locale să ajungă prefect al judeţului Ilfov. „Numai că după 10 iunie primarul şi consilierul judeţean au început să-l ducă cu vorba pe Gicanu. Ba că Niţă nu a mai ajuns prefect şi nu poate face nimic, ba să aştepte până după alegerile generale. Atunci, Grigore s-a enervat şi l-a lovit pe primar chiar la el în han. Şi pe consilierul judeţean tot acolo l-a pocnit”, ne-au explicat şi persoane din celelalte partide politice.

Primarul nu comentează

– Am vrut să obţinem o reacţie faţă de acest subiect atât de dezbătut la Snagov şi de la cei implicaţi. Primarul Marian Oancea a acceptat iniţial să se întâlnească cu noi pentru că i-am spus că dorim să facem un reportaj în comună. După ce a aflat adevăratul scop al discuţiei, a invocat că nu mai are timp pentru că este ocupat la Consiliul Judeţean Ilfov. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.