Acasă Politic Strasbourg: APCE reproseaza Rusiei ca nu si-a retras trupele din Republica Moldova

Strasbourg: APCE reproseaza Rusiei ca nu si-a retras trupele din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

113679 – 04102012 – Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a adoptat cu majoritate de voturi rezoluţia privind situaţia din Federaţia Rusă care prevede o monitorizare

mai strictă a îndeplinirii angajamentelor asumate de către Moscova, potrivit Romanian Global News.

După ce a aderat la Consiliul Europei în 1996, Federaţia Rusă a luat o serie de angajamente. Mai multe din ele nu au fost îndeplinite.

„Până în prezent, Moscova nu şi-a retras trupele de pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Totodată, APCE reproşează autorităţilor ruse faptul că au deschis secţiile de votare în mai multe regiuni separatiste. Federaţia Rusă „a deschis secţiile de votare în Abhazia (Georgia), Osetia de Sud (Georgia) şi Transnistria (Republica Moldova), fără acordul expres al autorităţilor de la Tbilisi şi Chişinău, fapt precedat de o eliberare în masă a paşapoartelor populaţiei din aceste zone,” se mai arată în rezoluţie.

Potrivit documentului, astfel de acţiuni încalcă integritatea teritorială a acestor state, „fapt recunoscut de către comunitatea internaţională, inclusiv Adunarea Parlamentară.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.