Acasă Politic Terasamentul de pe Valea Jiului s-a prabusit pe multe portiuni

Terasamentul de pe Valea Jiului s-a prabusit pe multe portiuni

DISTRIBUIȚI

113569 – 01102012 – Circulatia rutiera prin Defileul Jiului este extrem de periculoasa pe anumite portiuni din cauza terasamentului care s-a prabusit in albia raului. Asta dupa ce de ani de zile nimeni nu a mai consolidat

in niciun fel artera rutiera, iar lucrarile de reabilitare inca nu au inceput.

Ani la rand, nimeni nu a consolidat in niciun fel artera din Defileul Jiului, iar acum, in pragul anotimpului ploios sta sa se prabuseasca. Si asta in asteptarea lucrarilor. Parlamentarii din Valea Jiului sustin ca licitatia a fost, insa, tinuta, iar in scurt timp vor incepe si lucrarile.

„Ceea ce este cert e ca lucrarile au fost licitate si va fi una dintre cele mai mari lucrari din Romania de la aceasta data, ce se va realiza de Compania Nationala a Drumurilor, mai precis, a doua lucrare ca valoare. In perioada imediat urmatoare vor incepe aceste lucrari efectiv in teren. Ea se va desfasura pe o perioada mai lunga de timp, pentru ca e una foarte complexa si nu voi permite ca in aceasta zona sa se faca lucrari de mantuiala. Trebuie sa facem o lucrare care sa tina 10, 20, sau chiar 30 de ani”, a precizat Cristian Resmerita, deputat PSD in colegiul de Vest Valea Jiului.

Artera rutiera din Defileul Jiului a cedat in cel putin doua locuri, din vina traficului greu si, in ultima perioada, bucati intregi de terasament au cazut in apa. Lucrarile de consolidare sunt absolut necesare si, daca nu se vor face in cel mai scurt timp, traficul ar putea fi intrerupt.

Pentru acest sector de drum, lucrarile de reabilitare constau in principal din: ranfonsarea sistemelor rutiere existente cu imbracaminte asfaltica, prin straturi si imbracaminti bituminoase. Totodata, in cadrul proiectului vor fi amenajate podete, se vor executa noi poduri si vor fi reabilitare podurile existente.

Valoarea estimata, fara TVA, a proiectului este intre 215.243.035 lei si 258.291.642 lei. Asta pentru ca valoarea estimata este de 215.243.035 lei, dar contractul da posibilitatea achizitionarii ulterioare de lucrari similare in valoare de maxim 43.048.607 lei. Lucrarile de reabilitare a DN 66, intre Petrosani si Bumbesti Jiu, trebuie finalizate in 48 de luni de la data atribuirii contractului. Adica timp de patru ani, Defileul Jiului va deveni astfel un santier, pe o portiune de 33 de kilometri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.