Acasă Politic Ungaria: Ministrul Dusa participa la Conferinta Ministeriala a Forumului Salzburg

Ungaria: Ministrul Dusa participa la Conferinta Ministeriala a Forumului Salzburg

DISTRIBUIȚI

113852 – 11102012 –  Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, participă la Matrahaza, în Ungaria, la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg, eveniment organizat de Preşedinţia ungară a Forumului

pe 10 şi 11 octombrie a. c.

Temele conferinţei sunt axate pe subiectele de actualitate aflate pe agenda Uniunii Europene, dar şi pe aspecte din sfera cooperării poliţieneşti practice, la nivel operativ, ce se regăsesc în activitatea grupurilor de lucru organizate în cadrul Forumului.

Dezbaterile vizează securitatea spaţiului Schengen, criminalitatea informatică, recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, combaterea migraţiei ilegale, combaterea traficului de persoane, cadrul financiar multianual în domeniul afacerilor interne, dezvoltări actuale ale Strategiei Dunării. De asemenea, şefii delegaţiilor participante vor adopta programul de lucru pe 18 luni al trio-ului preşedinţiilor Forumului Salzburg, respectiv cea a Poloniei, României şi Slovaciei.

Ministrul Mircea Duşa va avea o întrevedere bilaterală cu ministrul securităţii din Bosnia şi Herţegovina, prilej cu care va fi semnat “Protocolul între Guvernul României şi Consiliul de Miniştri din Bosnia şi Herţegovina pentru aplicarea Acordului între Comunitatea Europeană şi Bosnia şi Herţegovina privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală, pentru gestionarea cât mai coerentă a fenomenului migraţiei ilegale şi a circulaţiei persoanelor.

De asemenea, ministrul roman se va întâlni în format bilateral cu Myria Vassiliadou, coordonatorul UE anti-trafic, şi cu Ivica Dacic, prim-ministrul şi ministrul afacerilor interne al Republicii Serbia.

Pe 12 octombrie a.c., delegaţia română va participa la lucrările Reuniunii Comitetului de Miniştri sub egida Convenţiei de Cooperare Poliţienească pentru Europa de Sud-Est (PCC SEE), activitatea desfăşurându-se sub egida Preşedinţiei sârbe în exerciţiu a Convenţiei din semestrul II 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.