Acasă Politic Valcea: Conducere noua la Oltchim

Valcea: Conducere noua la Oltchim

DISTRIBUIȚI
oltchim

113618 – 02102012 – Mihai Balan, directorul CET Govora, a fost desemnat noul director general al Oltchim Ramnicu Valcea de Consiliul de Administratie (CA).  De asemenea, in cadrul CA s-a hotarat ca salariile sa fie platite la zi

in maximum doua saptamani. 

La Ministerul Economiei s-au purtat discutii cu reprezentantii bancilor, astfel incat sa fie deblocate conturile Oltchim si sa se ofere credite pentru reluarea activitatii si plata salariilor. Se pare ca Guvernul a renuntat la ideea acordarii unui imprumut din bugetul de stat, deoarece care ar fi avut nevoie de aprobarea Comisiei Europene. 

Noul Director al combinatului chimic Oltchim Rm. Vâlcea a fost director timp de 13 ani al Centralei Electrice de Termoficare (CET) Vâlcea. Pentru șefia Oltchim a fost recomandat de o parte a mediului de afaceri județean și de deputatul Cristian Buican, un prieten al ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, și el vâlcean de origine.

Mihai Bălan a urmat cursuri postuniversitare și de perfecționare în specializarea „conducerea securității și apărării naționale” și studii de implementare a proiectelor de automizare și contorizare în sistemele de termoficare, în Elveția.

Activitatea profesională a început în 1989 la CET GOVORA S.A., ca inginer iar din 1999 a fost director adjunct de producție, comercial și general, în anul 2000. În 2001, Mihai Bălan a fost numit director general și administrator unic iar, din anul 2001, până astăzi, a fost numit director general și președinte al consiliului de administrație.

Noul director al Oltchim este membru al Asociației Române de Promovare a Politicilor Energetice (APER), membru al Patronatului Uniunii Energetice din România (PUER), dar și membru al Consiliului Director al Federației Patronatelor Serviciilor Publice (F.P.S.P.).

Informații despre numirea lui Bălan la conducerea Oltchim au aparut încă de la sfârșitul lunii septembrie, când Mihai Bălan se declarase interesat de preluarea conducerii combinatului, precizând faptul că dorește să lucreze în această poziție cu maximă transparență, fără a fi implicat în tot felul de jocuri de culise. Totodată, el preciza la acea vreme că nu se va implica în niciun fel în organizarea echipei de handbal și că intenționează să se întoarcă la conducerea CET Govora imediat după încetarea perioadei de interimat. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.