Acasă Politic Valeriu Zgonea a discutat situatia romanilor din Serbia cu presedintele Parlamentului de...

Valeriu Zgonea a discutat situatia romanilor din Serbia cu presedintele Parlamentului de la Belgrad

DISTRIBUIȚI

114000 – 17102012 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a avut miercuri o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Serbiei, Nebojša Stefanović. Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe aspectele

legate de consolidarea relaţiilor bilaterale, eficientizarea cooperării parlamentare şi întărirea relaţiilor economice dintre cele două state, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor.

            Un subiect important pe agenda întâlnirii a fost acela al situaţiei minorităţii românilor din Serbia. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat preocuparea faţă de drepturile de care beneficiază românii din Serbia şi a subliniat necesitatea identificării soluţiilor de către noul guvern instalat la Belgrad.

            „Problemele cu care se confruntă minoritatea românilor din Serbia, în special comunitatea de vlahi din Valea Timocului, nu au fost rezolvate, în ciuda eforturilor constante depuse de autorităţile române. Urmărim cu atenţie această situaţie şi avem încredere că autorităţile sârbe vor gestiona cu maximă responsabilitate acest dosar, în spiritul unor relaţii bilaterale deosebite. Rezolvarea acestor probleme va constitui o dovadă în plus a faptului că Serbia se află pe drumul ireversibil al principiilor şi valorilor europene”, a declarat Valeriu Zgonea.

            La rândul său, Nebojša Stefanović şi-a reafirmat interesul şi disponibilitatea pentru întărirea cooperării dintre cele două state.

            Cei doi oficiali au discutat şi despre procesul de integrare al Serbiei în structurile europene şi despre eforturile pe care autorităţile sârbe trebuie să le depună pentru îndeplinirea tuturor criteriilor politice şi tehnice.

            „Viitorul Serbiei se regăseşte în Uniunea Europeană. Şi pentru aceasta este necesară continuarea reformelor şi alinierea la acquis-ul comunitar. Ca stat prieten, România va continua să susţină perspectiva europeană a Serbiei şi să îi ofere întreaga susţinere politică şi tehnică”, a spus Valeriu Zgonea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.