Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu: „Dezechilibrul de gen in managementul intreprinderilor este un obstacol...

Bruxelles: Corina Cretu: „Dezechilibrul de gen in managementul intreprinderilor este un obstacol pentru cresterea economica”

DISTRIBUIȚI

114684 – 15112012 – Corina Cretu, vicepresedinte ale Grupului Socialist din Parlamentul European, a prezidat, la Bruxelles, conferinta „Women on Boards”, pe tema echilibrului de gen la nivelul posturilor de conducere in marile companii europene. Reuniunea a avut loc miercuri, in aceeasi zi in care Comisia Europeana a propus o directiva privind atingerea, pana in 2020, a pragului de minim 40% femei

ca membri ai consiliilor de administratie din cadrul societatilor comerciale cotate la bursa.

Corina Cretu a subliniat ca propunerea de directiva se refera la sectoarele in care femeile sunt subreprezentate si la atingerea echilibrului de gen pe baza competentelor si calificarilor egale. „Am reusit, in sfarsit, sa facem un pas inainte in lupta noastra privind egalitatea de gen si evolutia societatii. Legislatia europeana va stipula ca se acorda prioritate sexului subreprezentat numai in cazul in care candidatul respectiv este la fel de calificat ca si contracandidatul sau de sex masculin, ceea ce va elimina riscul discriminarii pozitive”, a declarat europarlamentarul roman.

.

Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, responsabil pentru egalitatea de gen, a mentionat, totodata, ca Directiva acorda autoritaţilor naţionale posibilitatea alegerii mijloacelor pentru atingerea obiectivului de 40%, precum si optiunea de a institui sanctiuni corespunzatoare pentru societatile care incalca prevederile. „Directiva europeana este, de asemenea, un stimul pentru Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Olanda si Marea Britanie, care si-au exprimat rezistenta fata de legislatia europeana privind egalitatea de gen in consiliile de administratie, pentru ca le ofera posibilitatea alegerii mijloacelor pentru atingerea obiectivului de 40% pana in 2020”, a declarat Corina Cretu.

La conferinta au participat Hannes Swoboda, presedintele Grupului europarlamentar socialist, Zita Gurmai, presedinta Organizatiei de Femei din cadrul Partidului Socialistilor Europeni, si experti implicati in combaterea discriminarii pe criterii de gen, precum Aurel Ciobanu-Dordea, director in cadrul Directiei pentru Justitie a Comisiei Europene. –www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.