Acasă Politic Bruxelles: Ponta cere angajatilor Oltchim sa renunte la proteste

Bruxelles: Ponta cere angajatilor Oltchim sa renunte la proteste

DISTRIBUIȚI

114620 – 13112012 – Premierul Victor Ponta a cerut angajatilor Oltchim Ramnicu Valcea sa renunte la protestele violente, pentru ca afecteaza sansele de a gasi un investitor strategic. 

Aflat la Bruxelles, seful Executivului i-a acuzat pe fostul director general al Oltchim, Constantin Roibu, si pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pentru instigarea la proteste. 

„Ne-am tinut de cuvant: am dat salariile pana in septembrie, am repornit combinatul. Dar daca ii gonesc pe toti cei care vin cu banii…”, a spus Ponta. 

„Ne-am asumat aceasta responsabilitate, discutam in continuare cu investitorii strategici”, a precizat Ponta.

„Domnul Roibu ne-a adus la faliment, sa nu-l mai asculte si sa iasa sa faca scandal”, a subliniat premierul. 

Referitor la unele zvonuri potrivit carora FMI ar cere Guvernului sa inchida combinatul, Ponta a precizat ca nu a fost vorba de acest lucru. 

„Noua nu ne-au spus asa ceva. Daca au spus la jurnalisti, nu pot sa contest. Sunt convins ca Oltchim poate fi salvat, nu de catre stat, ci de un investitor strategic si cu o conditie: sa ne ajute si oamenii de acolo. Sunt 400 la protest, din cauza lor s-ar putea sa-si piarda jobul restul de 2.500”, a avertizat premierul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.