Acasă Politic Bucuresti: Apelul lui Oprescu

Bucuresti: Apelul lui Oprescu

DISTRIBUIȚI
114396 – 04112012Avand in vedere ca la data de 9 noiembrie incepe campania electorala pentru alegerile parlamentare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, face un apel catre toate partidele politice
sa respecte legislatia privitoare la afisajul electoral.
               “Saptamana viitoare incepe campania electorala si este datoria mea, ca primar general, sa fac un apel catre toate partidele politice: Nu transformati Capitala intr-un oras sufocat de bannere si afise! Trebuie sa intelegem ca legea este aceeasi pentru toti, indiferent de culoarea politica. Alaturi de bucuresteni, sunt convins ca nu ne dorim sa vedem stalpii si zidurile acoperite de afise electorale. Politicienii care vor candida in Bucuresti sa dea dovada de respect fata de oras si locuitorii sai. Putem demonstra ca avem un oras civilizat, european, chiar si in timpul unei campanii electorale”.
               Legea nr.35/2008, care vizeaza desfasurarea campaniei electorale prevede, printre alele, ca: primarii (de sector - pentru Bucuresti n.r.) sunt obligati ca, dupa expirarea termenului de depunere a candidaturilor, dar pana la inceperea campaniei electorale, sa stabileasca si sa asigure prin Dispozitie locuri speciale pentru afisajul electoral, tinand seama de numarul competitorilor electorali care participa la alegeri. Locurile speciale pentru afisaj trebuie sa fie stabilite in locuri publice frecventate de cetateni, astfel incat competitorii electorali sa le poata folosi fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective.
               Afisajul electoral este permis si in alte locuri, altele decat cele special amenajate, numai cu acordul proprietarilor sau, dupa caz, al detinatorilor.Nerespectarea acestor prevederi constituie contraventii si se sanctioneaza de catre politie cu amenzi cuprinse intre 1000 si 2500 lei.
               De asemenea, potrivit HCGMB nr.81/2010, dupa incheierea campaniei electorale, in termen de 30 de zile, primarii sectoarelor 1-6 prin Administratiile domeniului public si prin Prestatorii de servicii de salubritate precum si persoanele fizice si juridice, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand unei minoritati nationale participanta la alegeri si candidatii independenti, au obligatia sa inlature din spatiul public, respectiv de pe imobilele aflate in proprietate sau folosinta, orice material de propaganda electorala.

            Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza dupa caz cu amenzi cuprinse intre 500 si 5000 lei. Constatarea si sanctionarea contraventiilor se va face de catre Primarul General al Municipiului Bucuresti si primarii sectoarelor 1-6 prin imputernicitii acestora. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.