Acasă Politic Bucuresti: Arestati preventiv pentru evaziune si contrabanda

Bucuresti: Arestati preventiv pentru evaziune si contrabanda

DISTRIBUIȚI

114355 – 01112012 – Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au cerut joi arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile faţă de inculpaţii Farage Qutor, Elena Etor, Farage Etor, Cornel Berbec şi Ruslan Crangaci,

cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinere a mai mult de 10.000 de ţigarete în afara antrepozitului fiscal şi contrabandă.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-octombrie 2012 cei cinci au colectat, deţinut, transportat şi vândut ţigarete de provenienţă Republica Moldova sau Ucraina cu sau fără banderole de marcaj.

Cantitatea de ţigarete introduse în ţară era stabilită şi comandată de Farage Qutor, care avea o înţelegere cu cetăţenii moldoveni de la care le achiziţiona, în sensul ca întreaga cantitate de ţigarete livrată de aceştia să fie achiziţionată de el pentru a deveni unicul distribuitor în zona Bucureşti.

Ţigarile erau introduse, de regulă, pe teritoriul României prin punctul de trecere a frontierei – Albiţa, iar ulterior erau transportate cu autoutilitare până în Municipiul Bucureşti de diferiţi cetăţeni moldoveni, printre care şi Ruslan Crângaci..

Ţigările erau recepţionate de inculpaţi şi depozitate, fie în cadrul unui complex comercial din Bucureşti din Sectorul 1 (deţinut de o societate comercială administrată de Elena Etor, Farage Etor), fie în alte locaţii, cum ar fi domiciliile/reşedinţele inculpaţilor.

Marfa de contrabandă era vândută în mod ilegal, pe teritoriul României, în Bucureşti către diverse persoane fizice, printre care şi Cornel Berbec, care, la rândul lor, o înstrăinau în cantităţi mai mici către consumatori.

Sumele de bani rulate în cadrul activităţii infracţionale erau mari, respectiv contravaloarea fiecărui transport de ţigarete efectuat din Republica Moldova fiind de 40.000-50.000 de euro.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost găsite 989.640 de ţigarete fără timbru.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 110.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.