Acasă Politic Bucuresti: Casele de asigurari de sanatate devin societati mutual cu spijin...

Bucuresti: Casele de asigurari de sanatate devin societati mutual cu spijin franco-belgian

DISTRIBUIȚI

114512 – 08112012 – Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a deschis joi conferinţa cu tema “Rolul societăţilor mutuale şi al celor comerciale în sistemul de asigurări de sănătate din România”, în cadrul căreia s-a discutat

şi despre proiectul Legii Sănătăţii

„Proiectul Legii Sănătăţii se află în dezbatere şi avem desemnată o întreagă echipă de specialişti condusă de dr. Vasile Cepoi care se ocupă de acest subiect. Adoptarea proiectului depinde de rezultatele obţinute în urma dezbaterilor, dar şi de programul guvernamental. Astăzi ne-am întâlnit cu specialişti din Franţa şi Belgia, care au expertiză pe domeniul societăţilor mutuale de asigurare. Considerăm că România are voie să greşească în acest domeniu nou, dar nu are dreptul de a repeta greşelile altora. Din această cauză am cerut sprijinul celor care utilizează mai demult aceste modele în sistemul lor”, a declarat Raed Arafat, la deschiderea conferinţei.

Conform proiectului Legii de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar, sistemul de asigurări se va putea reorganiza pe principiul mutualităţii.

Astfel, casele de asigurări de sănătate se vor putea transforma în societăţi mutuale de asigurări. Măsura urmăreşte realizarea unui echilibru între nevoia de servicii medicale şi cheltuielile din sănătate. De asemenea se doreşte un mai mare control al fondurilor colectate de la asiguraţi, precum şi asigurarea unei competiţii între asiguratori care să crească calitatea serviciilor oferite.

Viitoarele societăţi mutuale vor gestiona pachetul de servicii de bază oferit asiguraţilor din contribuţia acestora, dar vor avea posibilitatea de a oferi şi pachete suplimentare şi complementare în cadrul asigurarilor facultative.

Însă toate acestea sunt variante de lucru în dezbatere, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.