Acasă Politic Bucuresti: Geoana: Romania este intr-o situatie dificila

Bucuresti: Geoana: Romania este intr-o situatie dificila

DISTRIBUIȚI

114757 – 20112012 – Senatorul PSD Mircea Geoana considera ca politicenii care conduc Romania se joaca cu focul, in contextul european actual si ca este nevoie de un „minim numitor comun pentru interesul national”.

„Romania se afla in pierdere, adica platim mai mult decat primim de la Uniunea Europeana. Pana acum, am contribuit cu 7,9 miliarde de euro si am reusit sa accesam doar 7,8 miliarde, din cele 27 alocate. Cercul vicios al declaratiilor alarmiste continua neintrerupt de nimic, nici macar de invocarea acelui rasunator ‘interes national’.

Ne adancim intr-o situatie deja deosebit de complicata. Sa recapitulam: avem o tara cu o reputatie stirbita, avem o rata de absorbtie catastrofala, avem un MCV care ne ingreuneaza avansul catre o mai mare putere de negociere in UE, iar noi stam sa ne razboim in public, national si european, despre cine sau cum e mai bine sa reprezinte Romania la Bruxelles”, scrie Mircea Geoana pe blogul personal.

Fostul presedinte al PSD afirma ca pozitia si influenta Romaniei „sunt extrem de subrede si actualii lideri politici doar pun paie pe foc”.

„Este strigator la cer ca pana si intr-o negociere cu un asemenea impact in dezvoltarea Romaniei pe termen mediu nu se ajunge la un minim consens. Negocierea bugetului UE este probabil cel mai competitiv exercitiu de negociere la nivelul Uniunii. Fiecare tara trage spre tabara lui, ori ca vrea mai multi bani, printre ‘prietenii coeziunii’, ori ca vrea sa contribuie cu mai putin, printre ‘prietenii cheltuielilor mai bune’, dar toti sunt dispusi sa isi arate coltii”, a subliniat Geoana.

Acesta spune ca, daca Parlamentul Romaniei se intruneste pentru a decide in privinta cazului Trasculescu, aceasta ocazie ar trebui sa fie folosita pentru a ajunge la o decizie privind pozitia Romaniei la Bruxelles.

„O asemenea decizie poate scoate discutia de sub tensiunea dintre Palate si sa faca coerenta pozitia nationala a Romaniei. Astfel s-ar putea ajunge la un minim numitor comun al interesului national si atentia sa se fixeze asupra indeplinirii lui”, sustine Geoana.

Geoana considera ca adevarata preocupare a Romaniei ar trebui sa fie gasirea unui raspuns clar la ce va face Guvernul pentru ca rata absorbtiei sa creasca dramatic, iar partidele politice, in pofida campaniei, „ar trebui sa aiba o minima intelegere ca vor lucra pentru eliminarea MCV pana la intrarea Croatiei in UE in 2013”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.