Acasă Politic Bucuresti: Inflatia s-a redus putin in octombrie

Bucuresti: Inflatia s-a redus putin in octombrie

DISTRIBUIȚI

114593 – 12112012 – Preturile de consum au crescut in octombrie cu 0,29% fata de septembrie, potrivit datelor publicate de Institutului National de Statistica, rata anuala a inflatiei scazand la 4,96%.

In septembrie 2012, fata de august, cresterea preturilor fusese 1,18%, iar rata anuala a inflatiei era peste 5%.

Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni, fata de precedentele 12 luni, determinata pe baza indicelui preturilor de consum (IPC) este 3,1%, iar cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este 3,2%. In luna octombrie, fata de luna septembrie, preturile marfurilor alimentare au crescut cu 0,1%, cele ale marfurilor nealimentare cu 0,2%, iar tarifele serviciilor s-au majorat cu 0,9%. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cresterea a fost de 6,14% pentru alimente, 3,66% pentru marfurile nealimentare si de 3,96 la suta in cazul tarifelor serviciilor.

Pretul oualor s-a majorat cel mai mult in octombrie fata de septembrie, cu 8,27 la suta. In acelasi timp, s-a scumpit uleiul, cu 3,47 de procente, dar si fasolea, cu 2,95%. 

Pe segmentul produselor nealimentare, cea mai mare scumpire s-a inregistrat in cazul gazelor, cu 2,33%, iar, pe cel al serviciilor, cea mai importanta crestere de tarife a fost in cazul telefoniei si transporturilor aeriene, fiecare cu 1,29%. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.