Acasă Politic Bucuresti: Mark Gitenstein, decorat la Cotroceni: “Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”

Bucuresti: Mark Gitenstein, decorat la Cotroceni: “Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”

DISTRIBUIȚI

 – 114986 – 28112012 – Ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, aflat la finalul misiunii sale in tara noastra, a fost decorat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce de catre presedintele Traian Basescu.

Presedintele i-a multumit pentru activitatea depusa diplomatului american al carui mandat se incheie pe 14 decembrie si a subliniat ca Mark Gitenstein a fost unul dintre diplomatii care „si-au iubit nu numai functia, ci si tara in care au activat in numele presedintelui Statelor Unite”.

„Am admirat meticulozitatea cu care isi pregatea punctul de vedere prin discutiile pe care le avea cu un numar mare de politicieni, inclusiv cu mine. As sublinia, dincolo de modul elegant si foarte corect in care a derulat relatia domniei sale cu politicienii romani, cu populatia, cu Romania, si profesionalismul cu care aceasta misiune s-a exercitat”, a mai spus Traian Basescu.

La randul sau, ambasadorul SUA s-a declarat „profund emotionat” de primirea acestei decoratii.

„Cei trei ani petrecuti de mine si de sotia mea, Libby, in Romania au fost printre cei mai plini de satisfactii din viata noastra. Am fost onorat de faptul ca presedintele Obama m-a ales sa il reprezint in Romania, tara stramosilor familiei mele. Prin urmare, consolidarea si aprofundarea relatiei bilaterale dintre Romania si Statele Unite ale Americii a fost o sarcina indeplinita cu dragoste. A fost foarte emotionant sa pescuiesc in Delta Dunarii, sa merg cu bicicleta prin Transilvania, sa fac drumetii in zona ruinelor cetatii Sarmizegetusa, sa savurez un pahar cu vin pe Valea Oltului sau la Dealu Mare si mai ales sa explorez vechiul oras Botosani, locul nasterii strabunicului meu. Insa de departe cel mai placut a fost sa cunosc romani, sa descopar energia, inteligenta, pasiunea, creativitatea si umorul romanilor. A fost o experienta personala pentru mine, fiindca in fiecare roman intalnit regasesc o parte din tatal meu, care din nefericire a decedat in timpul mandatului meu. El era in intregime roman”, a declarat Mark Gitenstein.

Diplomatul american s-a declarat optimist in privinta viitorului Romaniei si relatiei sale cu SUA. „Romanii sunt patrioti si isi doresc ca aceasta tara si institutiile sale sa fie puternice, independente si sa ofere fiecarui roman puterea de a-si realiza visurile. Noi, americanii, impartasim aceleasi valori. Dumnezeu sa binecuvanteze America! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”, a mai declarat Gitenstein. – www.promptmedia.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.