Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Sănătăţii devine unitate de achiziţie centralizată

Bucuresti: Ministerul Sănătăţii devine unitate de achiziţie centralizată

DISTRIBUIȚI

114781 – 20112012 – Ministerul Sănătăţii devine unitate de achiziţie centralizată, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată marţi de Guvern, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul de resort, Raed Arafat.

Actul normativ prevede că orice minister se poate organiza sub forma unei unităţi de achiziţie, a precizat Arafat, după şedinţa de Guvern.

„În baza acestei OUG, Ministerul Sănătăţii devine unitate de achiziţie centralizată pentru anumite materiale şi medicamente”, a spus Arafat.

OUG are menirea de a elimina o serie de probleme din sistem şi anume să reducă timpul între licitaţii şi să asigure continuitatea în furnizarea de medicamente şi echipamente medicale. Acest act normativ ar urma să faciliteze achiziţionarea de medicamente oncologice, de echipamente de monitorizare, computere tomografe.

Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, a anunţat în urmă cu câteva zile schimbarea la faţă a sistemului medical de achiziţii, pentru a pune capăt achiziţiilor la suprapreţ a aparaturii din spitale.

Mai mult, ministrul Raed Arafat a declarat că firmele care vor participa la licitaţii pentru contracte cu statul vor fi obligate să semneze un cod de etică, pe modelul existent deja în Statele Unite. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.