Acasă Politic Bucuresti: Motorina din rezerva de stat pentru CFR Calatori

Bucuresti: Motorina din rezerva de stat pentru CFR Calatori

DISTRIBUIȚI

114812 – 21112012 – CFR Călători nu a reuşit să cumpere combustibil la bursă. Societatea are nevoie de 20.000 de tone de carburant, iar la cele două licitaţii organizate nu s-a prezentat nimeni.

Prima dată, de vină a fost condiţia impusă – motorina trebuia să fie de culoare albastră. La a doua licitaţie, pentru că au scăzut cotaţiile ţiţeiului pe plan internaţional, compania a oferit un preţ prea mic.

Ministerul Transporturilor intenţionează să scoată din rezerva de stat 20.000 tone de motorină şi 500 tone de combustibil lichid uşor care să fie furnizate CFR Călători, cu titlu de împrumut, pentru a putea asigura transportul de persoane şi pentru a evita creşterea costurilor în această iarnă, potrivit unui proiect normativ.

Împrumutul, valabil până la 31 octombrie 2013, vizează motorină pentru motoare diesel şi combustibil lichid uşor, de tip M, pentru centrale termice.

Proiectul prevede ca în cazul nerestituirii împrumutului CFR Călători să suporte, pentru primele 30 de zile, penalităţi de întârziere de 0,25% pe zi din valoarea produselor prevăzute în contract.

În nota de fundamentare se mai precizează că neluarea acestor măsuri pune în pericol asigurarea transportului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.