Acasă Politic Bucuresti: Opt membri ai gruparii “Sportivilor”, trimisi in judecata

Bucuresti: Opt membri ai gruparii “Sportivilor”, trimisi in judecata

DISTRIBUIȚI

114787 – 20112012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi, cinci dintre aceştia în stare de arest preventiv,

  ca urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat in săvîrşirea de infracţiuni de violenţă, şantaj si fraude informatice.

         Activitatea infracţională a inculpatilor, cunoscuţi ca aparţinând grupării „Sportivilor”, a fost coordonata de catre Mircea Emil Băluş, de 35 de ani, din municipiul  Bucureşti.

         Potrivit procurorilor, la data de 10/11 iulie 2012,  Băluş a obţinut in mod fraudulos un câstig de 175.000 lei, printr-o intervenţie mecanică neautorizată asupra unui aparat pentru jocuri de noroc, tip ruleta electronica, aparatul fiind alterat de catre membrii grupării astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare.

         Ulterior, inculpaţii au agresat si amenintat cu moartea mai multe părţi vătămate precum si pe administratorul societatii comerciale in incinta careia se afla amplasat aparatul, pentru a-l determina pe acesta din urma sa le plătească suma de bani astfel obţinută.

         În cauză au fost efectuate cercetări pentru savarsirea infracţiunilor de „constituire a unui grup criminal organizat”, şantaj, „fraudă informatică prin modificarea de date informatice” şi înşelăciune.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.