Acasă Politic Bucuresti: PIB a scazut in trimestrul III cu 0,5%

Bucuresti: PIB a scazut in trimestrul III cu 0,5%

DISTRIBUIȚI

114663 – 15112012 – Produsul intern brut (PIB) în trimestrul III 2012 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul II 2012 (date ajustate sezonier), potrivit prmelor estimări prezentate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, PIB a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier.

In perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2012 PIB a crescut comparativ cu aceeasi periada din 2011 cu 0,2% pe serie brută şi cu 0,4% pe serie ajustată sezonier.

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Adrian Vasilescu, a declarat, la Realitatea Tv, că datele nu sunt îngrijorătoare şi că aşteaptă informaţiile pentru întreaga Uniune Europeană.

„Situaţia e îngrijorătoare dacă comparam PIB-ul efectiv cu cel potenţial, adică cu ce ar putea fi dacă Romania şi-ar mobiliza bine toate resursele. În fiecare an e calculat un PIB potenţial, cu care pornim la drum, iar ulterior datele sunt ajustate”, a adăugat Vasilescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.