Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Gradul de absorbtie a fondurilor de coeziune a crescut la...

Bucuresti: Ponta: Gradul de absorbtie a fondurilor de coeziune a crescut la 20%

DISTRIBUIȚI

114764 – 20112012 – Gradul de absorbţie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%, România reuşind să atragă până în prezent 4 miliarde euro din cele peste 19 miliarde euro alocate pentru perioada 2007-2013,

a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta.

Ponta a cerut miniştrilor să prezinte public „aceste cifre reale”, arătând că în dezbaterile televizate ar fi prezentate date inexacte, cu un grad de absorbţie de numai 10%.

„La politica de coeziune, din cele 19 miliarde afectate României pentru perioada 2007-2013, plus regula n+2, au intrat – şi mi-a confirmat-o chiar domnul Gherghina (secretar de stat în Ministerul Finanţelor-n.r.) – au intrat 4 miliarde. Patru din nouăsprezece nu ies 10% pe nicio matematică, patru din nouăsprezece înseamnă 20%. E puţin, e foarte puţin, dar vă rog să comunicaţi corect şi să nu lăsaţi minciunile repetate, cum că România are sub 10% şi atunci nu mai trebuie să primească nimic. Nu, are 20%! La momentul preluării guvernării, avea într-adevăr sub 10%, însă pe baza a ceea ce am reuşit în această toamnă, şi anume acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea acelor neregularităţi constatate în perioada 2009-2011, la sfîrşitul acestui an putem reîncepe trimiterea de cereri de decontare pentru POSDRU, pentru Dezvoltare Regională şi pentru Mediu”, a afirmat Ponta.

Acesta a adăugat că, pentru fondurile structurale, în fiecare an gradul de absorbţie la plăţile directe în agricultură este de aproape 100%, iar în cazul politicii de dezvoltare rurală gradul de absorbţie este de 50% până în acest moment.

Ponta a afirmat că deblocarea Programelor Operaţionale pentru Transporturi şi Creşterea Competitivităţii Economice nu va avea loc anul acesta din cauza problemelor grave constatate pentru perioada 2009-2011. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.