Acasă Politic Bucuresti: Ponta se conformeaza asteptarilor lui Basescu: Dan Mihalache a fost demis

Bucuresti: Ponta se conformeaza asteptarilor lui Basescu: Dan Mihalache a fost demis

DISTRIBUIȚI

114606 – 13112012 – Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din functia de secretar general adjunct al Guvernului. Seful Executivului incepe, astfel, sa se conformeze spuselor presedintelui Traian Basescu

care a declarat, luni seara, ca i-a trimis premierului o scrisoare legata de cei patru membri ai echipei guvernamentale, printre care si Dan Mihalache, acuzati de ANI de incompatibilitate si ca se astepta la o remaniere.

Dan Mihalache a confirmat ca a fost demis de premierul Victor Ponta, dupa ce au convenit, in urma unor discutii, că demiterea este situatia cea mai potrivită in contextul evenimentelor recente. Deşi nu mai ocupa functia de secretar general adjunct al Guvernului, Mihalache a precizat ca va ramane in echipa lui Victor Ponta, intr-o functie pe care o va confirma premierul.

Intr-o interventie telefonică, Mihalache si-a exprimat speranta ca nu exista nicio legatura între declaratiile presedintelui Traian Basescu si demiterea sa. “As fi dezamagit. Am avut saptamana trecuta o discutie cu premierul. Nu mi s-au reprosat declaratiile la adresa ANI”, a spus Mihalache.

Succesoarea lui Dan Mihalache în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului este Andreea Ioana Lambru. Aceasta, in varsta de 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL şi director comercial la Sucursala de Administrare si Intretinere a Fondului Imobiliar (SAIFI) a RA-APPS.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Mihalache. Ancheta a concluzionat ca in perioada 10 mai – 8 iunie 2012, acesta a exercitat, simultan, atat functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul DIB Media Consulting SRL. Astfel, a fost incalcata Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.