Acasă Politic Bucuresti: Premierul Ponta se adreseaza Parlamentului

Bucuresti: Premierul Ponta se adreseaza Parlamentului

DISTRIBUIȚI

114754 – 20112012 – Premierul victor Ponta se va adresa, marti, de la orele 13.00, plenului reunit al Parlamentului pe tema pozitiei Romaniei fata de bugetul Uniunii Europene.Dupa prezentarea pozitiei Guvernului

de catre premierul Victor Ponta, vor avea loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European. Disputa dintre presedinte si premier care a adus subiectul negocierilor de la Bruxelles in campania electorala interna a inceput dupa ce Traian Basescu a refuzat oficial sa-l delege pe Victor Ponta sa reprezinte Romania la Bruxelles.

Ponta a anuntat ca Basescu va participa la summit-ul de la sfarsitul lunii. Premierul a mentionat ca „inclusiv presedintele a invocat ideea unei participari comune”, idee respinsa insa de prim-ministru.

Scos din cursa pentru Bruxelles, premierul i-a transmis lui Basescu ca are „toata sustinerea Guvernului” sa-si foloseasca dreptul de veto pentru propunerea presedintelui Herman van Rompuy de taiere a bugetului european propus de Comisia Europeana.

In replica, Traian Basescu l-a ironizat pe Ponta, intr-o declaratie publica de la Cotroceni. „De la anuntul de ieri cu veto/ul, toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri. Cred ca sesizati ironia. Nu poti sa mergi la Bruxelles in halul asta, sa trantesti vetoul de usa: Doamna Merkel, daca nu imi dai cati bani vreau eu, iti trantesc un veto de nu mai ajungi la Berlin”.

Razboiul declaratiilor a continuat, duminica, prin intermediul comunicatelor de presa transmise atat de Guvern, cat si de Administratia Prezidentiala. In timp ce presedintele a acuzat ca Ponta face declaratii antieuropene, Executivul a replicat ca seful statului dezinformeaza si a intrat in campnie electorala.

Premierul Ponta a iesit la atac din nou, luni, sustinand ca si-a trimis consilierii sa-l „invete” pe Basescu ce sa spuna la Bruxelles. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.