Acasă Politic Bucuresti: Presedintele ANI: Reactiile oamenilor politici sunt “forme de intimidare”

Bucuresti: Presedintele ANI: Reactiile oamenilor politici sunt “forme de intimidare”

DISTRIBUIȚI

114676 – 15112012 – Reacţiile recente ale oamenilor politici la ultimele investigaţii ale ANI sunt “forme de intimidare”, susţine preşedintele Agenţiei, Horia Georgescu.

“Nu suntem imuni la aceste reacţii. Sunt forme de intimidare. Este inadmisibil pentru reprezentanţi ai statului de rang înalt să prolifereze astfel de poziţii publice, pentru că, vedeţi dumneavoastră, acestea pot fi privite ca o formă de intimidare şi, din păcate, se repercutează negativ asupra muncii noastre şi, de ce nu, a imaginii României în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept. Cu siguranţă că sunt interpretate ca şi atacuri directe, intimidări. Până acum, am reuşit să facem faţă cu brio acestor tipuri de abordări, dar asta nu înseamnă ca ele nu produc efecte în plan personal şi nu face ca să se manifeste în alt fel posibil o anumită persoană care este ameninţată sau intimidată’, a spus Georgescu, la RFI.

Preşedintele ANI a adus în discuţie votul Senatului în cazul Mircea Diaconu, pe care îl consideră ca o “cenzură politică” a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar acest lucru va fi reflectat în raportul MCV.

Întrebat cum percepe reacţiile celor patru miniştri din Guvernul Ponta, declaraţi recent de ANI ca incompatibili, Horia Georgescu a răspuns: “Din păcate, aceste reacţii sunt nejustificate, iar argumentele dumnealor nu stau în picioare. Aş face o scurtă observaţie. Ceea ce au spus dânşii, au arătat faptul că ANI a făcut publice aceste cazuri la debutul campaniei electorale. Ce nu au spus, însă, este că dumnealor, prin apărările formulate, au transmis cu întârziere aceste documente şi nu pot să nu fac o legătură cu mesajul pe care l-au transmis ulterior. Deci, noi documentele le-am primit cu două, respectiv trei zile înainte de emiterea comunicatelor de presă, iar alte materiale relevante de la instituţiile competente ale statului ne-au venit cu o zi înainte. Deci, argumentul acesta, că ANI ar fi făcut publice aceste cazuri chiar la debutul campaniei electorale, cu o anumită tentă politică, nu stă în picioare şi pot să spun că, de fapt, asta s-a dorit – transmiterea documentelor cu întârziere pentru ca să se poată, în spaţiul public, prolifera aceasta aşa-zisă alăturare politică a acestor cazuri”. .– www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.