Acasă Politic Bucuresti: Se cauta solutii pentru pensiile militare recalculate gresit

Bucuresti: Se cauta solutii pentru pensiile militare recalculate gresit

DISTRIBUIȚI

114454 – 06112012 – Peste 30.000 de pensii ale militarilor şi ofiţerilor în rezervă ar fi fost recalculate greşit, Guvernul căutând acum soluţii pentru ca sumele care le-au fost luate în 2010-2011 să le fie restituite.

Prin urmare, Ministerul Administraţiei şi Internelor, al Apărării şi cel de Finanţe caută acum soluţii pentru a le restitui banii. Subiectul va trebui însă discutat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care urmează să vină la Bucureşti, potrivit Romania Tv.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de marţi, că subiectul pensiilor militare recalculate eronat, precum şi reducerea TVA în agricultură, va trebui discutat cu delegaţia FMI. Atunci când reprezentanţii Fondului vor veni în România, autorităţile române trebuie să aibă pregătite un plan de implementare a acestor măsuri, dar şi resursele financiare necesare astfel încât FMI să-şi dea acordul.

„Sunt 30.000 de militari şi foşti ofiţeri ai MAI cărora în mod nedrept li s-a recalculat pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate, după cum li s-a făcut şi celorlalţi. Şi aici trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în acelaşi timp să putem să dăm ceea ce Guvernul trecut le-a luat în mod greşit”, a declarat Ponta.

Acesta a spus că, dincolo de efortul financiar al statului, situaţia celor 30.000 de pensionari trebuie rezolvată deoarece este o chestiune de principiu. „Nu este o problemă de cantitate, este o problemă de a face dreptate”, a spus premierul.

Totuşi, şeful Guvernului este preocupat de faptul că trebuie găsite soluţii cu acoperirea financiară necesară. „Este un subiect sensibil care trebuie prezentat partenerilor internaţionali şi să găsim soluţii sustenabile, nu poveşti de campanie”, a conchis Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.