Acasă Politic Bucuresti: Se pregateste o noua Lege a Voluntariatului

Bucuresti: Se pregateste o noua Lege a Voluntariatului

DISTRIBUIȚI

114397 – 04112012 – Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Victor Ionescu, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de tineret.

Discuţiile au vizat alcătuirea setului de propuneri pentru modificarea Legii voluntariatului.

La întâlnire, care a a vut loc pe 31 octombrie. a. c., au fost reprezentate unele dintre cele mai mari asociaţii de tineret, care însumează anual peste 19200 de voluntari: United Way, Habitat for Humanity, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România – „Volum” şi „Pro Vorbis”.

Au fost supuse dezbaterii atât propunerile venite din partea reprezentanţilor ONG-urilor prezente, cât şi sugestiile provenite în urma dezbaterii publice şi concluziile discuţiilor din cadrul Grupurilor de lucru tematice AEV, constituite cu ocazia „Anului European al Voluntariatului”.

Printre modificările propuse pentru a fi inserate în noul text legislativ figurează: recunoaşterea publică a activităţii de voluntar; alocarea unei cote din bugetul local pentru sprijinirea activităţilor de voluntariat desfăşurate în beneficiul comunităţii; desfăşurarea activităţii de voluntariat în baza unui contract; acordarea de facilităţi fiscale pentru societăţile comerciale care sprijină activitatea ONG-urilor; recunoaşterea activităţii de voluntariat drept experienţă profesională.

„Redimensionarea voluntariatului, atât ca acţiune civică, dar şi ca parte integrantă a dezvoltării tinerilor este una dintre priorităţile noastre. Prin ajustarea actualei legi în domeniu, voluntariatul nu va mai reprezenta o activitate benevolă a unor indivizi, ci va servi ca un instrument real în formarea viitorilor profesionişti”, a declarat vicepreşedintele ANST, Victor Ionescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.