Acasă Politic Bucuresti: Seful clinicii Sabyc, condamnat la inchisoare cu executare

Bucuresti: Seful clinicii Sabyc, condamnat la inchisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

114650 – 14112012 – Şeful clinicii Sabyc, capul unei grupări care se ocupa de trafic ilegal de ovule, a fost condamnat la închisoare cu executare. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi alţi medici de la clinic.În acest dosar a fost cercetată activitatea de trafic de ovule desfăşurată la clincia Sabyc şi au fost condamnaţi şeful unităţii,

Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, Cecilia Borza şi medicii Nathan Levitt şi Genya Ziskind.

Mironescu, Miron şi Borza sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

La 1 septembrie 2009, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis ca Yair Miron să fie lăsat în libertate pentru că probele din dosar arată că nu era implicat în procedurile de fertilizare de la clinica Sabyc.

Medicii Nathan Levitt şi Genya Ziskind au interdicţie de a părăsi România.

Centrul Medical Sabyc a fost acreditat din 15 iulie 2009, pentru activitatea de bancă şi utilizator de celule reproductive, după ce timp de doi ani a depus 14 cereri în acest sens, respinse de către Agenţia Naţională de Transplant.

Ulterior, în noaptea de 19 spre 20 iulie, procurorii DIICOT au făcut percheziţii la clinica Sabyc şi au audiat mai multe persoane, în cazul anchetei privind traficul de ovule. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.