Acasă Politic Bucuresti: Seful OMV viziteaza Romania

Bucuresti: Seful OMV viziteaza Romania

DISTRIBUIȚI

114773 – 20112012 – Secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Vămilor (OMV), Kunio Mikuriya, se află în vizită la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), aceasta fiind prima vizită pe care un înalt oficial al OMV

o efectuează în ţara noastră de la aderarea României la această organizaţie în anul 1969.

Luni, Kunio Mikuriya a avut o întrevedere cu delegaţia ANV condusă de Dorel Fronea, în cadrul căreia au fost prezentate atât priorităţile ANV în perioada următoare, cât şi măsurile întreprinse pentru creşterea calităţii serviciului public vamal, combaterea fraudelor vamale şi reducerea vulnerabilităţilor la corupţie.

Secretarul general al OMV a evidenţiat că, prin poziţia strategică pe care o are România, ţara noastră este un important membru al OMV.

Totodată, au fost abordate aspecte legate de cooperarea transfrontalieră, îmbunătăţirea colaborării interinsituţionale pentru creşterea eficienţei în combaterea traficului ilicit cu mărfuri şi protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Kunio Mikuriya s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, şi cu directorul general al Centrului Sud-Est European de Implementare a Legii (SELEC), Gürbüz Bahadir.

OMVeste singura organizaţie interguvernamentală axată exclusiv pe probleme vamale. OMV a luat fiinţă în anul 1952 şi are 177 state membre. România a devenit membră a OMV în anul 1969. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.