Acasă Politic Bucuresti: Trimis in judecata pentru terorism cibernetic

Bucuresti: Trimis in judecata pentru terorism cibernetic

DISTRIBUIȚI

114545 – 09112012 – Gabriel Bălăleasa, din Piatra Neamţ, Mihai Emil Picoş, din  Alba Iulia, si Gábor Fábián, din  Târgu Mureş, au fost trimisi in judecata pentru terrorism cibernetic.

         Liderul grupării – Gabriel Bălăleasa era cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman”.

         Împreună cu Gábor şi Picoş, accesau ilegal sistemele informatice și sustrageau date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, pe care le publicau pe internet.

         Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice din România şi din străinătate.

         Atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc.

         După compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri.

         Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

         Astfel, cei trei au atacat informatic 30 de site-uri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.