Acasă Politic Bucuresti: USL si-a lansat programul de guvernare

Bucuresti: USL si-a lansat programul de guvernare

DISTRIBUIȚI

114521 – 09112012 – USL si-a lansat, joi, la Palatul Parlamentului, programul de guvernare. „Noi suntem alaturi de 7,4 milioane de romani si nu renuntam la obiectivul de a scapa Romania de Traian Basescu.

Stim ca nu e suficient ce am facut in aceste luni – de aceea, este obligatorie o victorie si la alegerile parlamentare, sa facem schimbarea pana la capat!”, se afirma in programul de guvernare al USL.

Una dintre principalele schimbari dorite de USL este modificarea Constitutiei, astfel incat sa se prevada „lipsa cvorumului de prezenta necesar validarii referendumului”. De asemenea, USL vrea ca „presedintele sa fie obligat sa tina cont, in procesul de desemnare a candidatului pentru functia de prim-ministru, de majoritatea parlamentara rezultata in urma negocierilor politice (ante sau post-electorale), in conditiile in care nu exista un partid sau o alianta politica care a obtinut majoritatea absoluta”.

„Presedintele sa desemneze pentru functia de prim-ministru persoana propusa de partidul sau alianta politica care a obtinut peste 50% in alegerile legislative”, prevede programul de guvernare al USL.

USL promite sa combata traseismul parlamentar. USL vrea ca parlamentarii care isi schimba partidul sa devina subiect de referendum in colegiile in care au fost alesi, astfel incat cetatenii sa decida daca mai merita sa ramana in functie.

USL se mai angajeaza sa limiteze adoptarea de legi prin raspundere guvernamentala, acest instrument putand fi folosit doar o singura data intr-o sesiune parlamentara.

In privinta Justitiei, USL promite eliminarea influentei politice, afirmand sec ca „deciziile nu mai trebuie sa apartina celor care detin functii politice”.

In domeniul social, USL promite compensarea medicamentelor „in mod real” cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 lei, subventionarea cu 10-15% pentru achizitionarea de manuale de catre studenti si elevi sau scutirea de la achitarea contributiilor sociale pentru cei care angajeaza tineri sub 25 de ani sau persoane de peste 45 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.