Acasă Externe Agenda Europeana Rep. Moldova: Barosso, in vizita la Chisinau

Rep. Moldova: Barosso, in vizita la Chisinau

DISTRIBUIȚI

 114938 – 27112012 – Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, va susţine un discurs public la Chişinău, vineri, 30 noiembrie, potrivit Unimedia.md.

Barroso va întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova. Acesta va sosi în ţară în cea de-a doua jumătate a zilei de joi, 29 noiembrie, şi va pleca a doua zi. Este prima vizita a sefului Comisiei Europene la Chişinău şi cel mai important eveniment dupa vizita, în luna august, a Angelei Merkel la Chişinău. Marea speranţă a cetăţenilor moldoveni este anunţarea unei agende concrete a integrării ţării in UE, mai cu seamă că Barroso susţine că Acordul de Asociere ar trebui încheiat in 2013. Miza este, desigur, eliminarea vizelor pentru moldoveni, însă Angela Merkel a vorbit în termeni vagi despre acest lucru în timpul vizitei sale.
Deocamdată, Chişinăul negociază cu UE acordul comprehensiv pentru liber schimb, care va deschide piaţa molovenească pentru produsele europene.
În scopul asigurării protecţiei şi pazei demnitarului, vor fi antrenaţi câteva mii de poliţişti şi angajaţi ai Serviciul Protecţie şi Pază de Stat. În plus, traficul rutier pe mai multe artere importante din capitală va fi restricţionat, în special în ziua de vineri.

Ultimul oficial de rang înalt care a fost în vizită la Chişinău este cancelarul german Angela Merkel. Şefa Guvernului de la Berlin de asemenea a ţinut un discurs, la Palatul Republicii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.