Acasă Politic Consiliul European isi mandateaza presedintele sa gaseasca consensul asupra viitorului buget

Consiliul European isi mandateaza presedintele sa gaseasca consensul asupra viitorului buget

DISTRIBUIȚI
consiliul_european

consiliul_european – 114892 – 25112012Consiliul European acordă președintelui său, împreună cu președintele Comisiei Europene, mandatul de a continua lucrările și consultările în următoarele săptămâni pentru a găsi un consens în rândul celor 27 asupra cadrului financiar multianual al Uniunii pentru perioada 2014-2020,

se precizează în comunicatul de presă publicat la finalul reuniunii de astăzi a Consiliului European. Potrivit documentului, discuțiile bilaterale și dezbaterea constructivă din cadrul Consiliului demonstrează un grad suficient de convergență potențială pentru a face posibil un acord la începutul anului viitor.

Ar trebui să fim în măsură să depășim divergențele de opinie existente. Un buget european este important pentru coeziunea Uniunii și pentru creștere și locuri de muncă în toate țările noastre.

La finalul celor două zile de negocieri, liderii UE nu au ajuns la o înțelegere în privința bugetului pentru perioada 2014-2020, dar participanții au fost de acord că s-au făcut progrese. O soluție ar putea apărea la începutul anului viitor. Președintele Traian Băsescu a afirmat că va discuta cu membrii Guvernului stadiul la care s-a ajuns în privința negocierilor pentru viitorul buget. În privința Parlamentului, având în vedere apropierea alegerilor genrale, președintele ar putea discuta cu noul Legislativ.

”Nu vreau să dau cifre, pentru că este incorect la stadiul la care ne aflăm”, a spus președontele Băsescu. ”Cred că astăzi și ieri am văzut la toți liderii politici dorința de a găsi soluții și vreau să ne înțelegem foarte bine. Nu ne place că unele state vor să aibă contribuții mai mici. Poate nici nouă nu ne place ca alte state vor să aibă sume mai mari. Dar doar dacă găsim soluții putem rămâne loiali UE”, a spus Traian Băsescu.

Pentru exercițiul bugetar 2014-2020 agricultorii vor avea o creștere graduală la plăți directe de cel puțin 5 miliarde de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.