Acasă Politic Constanta: Administrator de firma, prins cu mita pentru eliberarea unei adeverinte de...

Constanta: Administrator de firma, prins cu mita pentru eliberarea unei adeverinte de pensionare

DISTRIBUIȚI

114597 – 12112012 – Ofiţerii D.G.A, sub coordonarea procurorilor, cu sprijinul D.G.I.P.I. au prins în flagrant – delict un bărbat, în timp ce primea bani pentru eliberarea unei adeverinţe necesare la dosarul de pensionare.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi cu sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa (D.G.I.P.I.), l-au prins în flagrant-delict, la data de 12 noiembrie a.c., pe administratorul unei societăţi comerciale, în timp ce primea suma de 500 de lei de la o femeie, în schimbul eliberării unei adeverinţe necesare pentru completarea dosarului de pensionare.

La începutul lunii noiembrie a.c., denunţătoarea a luat legătura cu administratorul ul pentru a-i elibera o adeverinţă care să ateste plata contribuţiilor sale către bugetul de stat în perioada lucrată la I.A.S. Bărăganu, ale cărei arhive au fost preluate de către societatea învinuitului. Cu această ocazie, administratorul i-a comunicat că eliberarea adeverinţei costă 500 de lei.

Ulterior, femeia a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi, sub coordonarea procurorului desemnat, l-au prins în flagrant pe administrator în timp ce primea suma de 500 lei de la denunţătoare.

Administratorul nu este la prima infracţiune de acest gen, el fiind prins în flagrant în luna iunie a.c. în urma unui denunţ, când primea suma de 300 lei de la o altă persoană în schimbul eliberării unei adeverinţe în acelaşi scop, dosarul penal fiind înregistrat la aceeaşi unitate de Parchet.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat faptul că învinuitul este administratorul unei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate arhivarea evidenţelor financiar contabile ale societăţilor comerciale aflate în stare de insolvenţă, lichidare sau faliment.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.