Acasă Politic Constanta: Primarul orasului Navodari, retinut de procurorii DNA

Constanta: Primarul orasului Navodari, retinut de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

114669 – 15112012 – Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei (PSD), a fost reținut de procurorii anticoruptie, fiind acuzat că a mituit cu două terenuri un ofiter de politie de la Serviciul Investigare Fraude Constanta, care îl ancheta. Unul dintre terenurile pe care a vrut să il ofere poliţistului este situat aproape de malul mării.

Politistul l-a denuntat la DNA

In acest moment, primarul s-ar afla la sediul DNA Bucuresti, unde este audiat. Intre probe, ar exista inregistrari facute de politist, dar si niste documente funciare. De asemeni, la DNA s-ar afla si denuntatorul. Procurorii DNA vor face si o confruntare intre primar si politistul-denuntator. Dosarul in care ofiterul-denuntaror il ancheta pe primar viza in principal afacerile cu terenuri ale primarului Matei din Navodari.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie-octombrie 2012, Matei Nicolae, primarul oraşului Năvodari, i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care le inculpatul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, ofiţerului de poliţie i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de aceşti intermediari. Conform contractelor, preţul acestor terenuri este de 59.000 de lei.

Procurorii anticorupţie au dispus miuercuri reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar joi el urmează a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.