Acasă Politic Corina Cretu: PDL nu intelege democratia parlamentara

Corina Cretu: PDL nu intelege democratia parlamentara

DISTRIBUIȚI

114756 – 20112012 – Europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a criticat pozitia lui Vasile Blaga, preşedintele PDL şi copreşedintele ARD,

care a afirmat că o şedinţă a Parlamentului, dedicată poziţiei României la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, ar fi o pierdere de vreme.

„Dacă această declaraţie ar fi venit din partea unui lider de partid extremist, pentru care democraţia nu reprezintă decât un amănunt stânjenitor, poate că ar fi fost de înţeles, dar oricum inacceptabil. Venind din partea liderului unui partid parlamentar, care a fost, pentru un timp, şi preşedinte al Senatului, declaraţia este grava”, a subliniat Corina Cretu.

„Din păcate, PDL are vechi si grave probleme cu înţelegerea democraţiei parlamentare”, a atras atentia vicepresedintele PSD, amintind situatii precum interzicerea exercitării votului parlamentarilor PDL în cazul moţiunilor de cenzură care priveau guvernul Boc si respingerea formării unor comisii parlamentare.

„Atâta vreme cât preşedintele Traian Băsescu are pretenţia că este parte a Executivului, mai mult, vrea să se substituie lui, trebuie să se supună, constituţional, controlului parlamentar, ca şi Guvernul. Parlamentul are obligaţia constituţională şi morală să formuleze un mandat pentru viitorul Consiliu European. Iar Preşedintele României are obligaţia să respecte mandatul, pentru că acolo nu se reprezintă pe sine şi interesele sale, ci îi reprezintă pe cetăţenii României şi interesul naţional”, a precizat europarlamentarul social-democrat.

„Dl Vasile Blaga este obişnuit să execute ordinele de la Cotroceni fără să crâcnească. Din păcate pentru domnia sa, am depăşit această perioadă neagră a democraţiei. Parlamentul începe să se ia în serios. Este un lucru aşteptat de cetăţenii care şi-au delegat prin vot suveranitatea reprezentanţilor lor în Parlament. Aşteptăm o dezbatere serioasă şi aplicată în materie de politici europene şi elaborarea unui mandat clar, în acord cu nevoile de dezvoltare ale României”, a declarat europarlamentarul Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.