Acasă Politic Ilfov: Controlorul de trafic Didina Grama, condamnata la un an de inchisoare

Ilfov: Controlorul de trafic Didina Grama, condamnata la un an de inchisoare

DISTRIBUIȚI

114380 – 02112012 – Controlorul de trafic Didina Grama, acuzat de neglijenţă în serviciu, ca urmare a aprobării, în 30 decembrie 2007, a decolării unei aeronave Boeing 737 fără să se asigure că pista e liberă,

a fost condamnat la un an de detenţie cu suspendarea executării.

Judecătoria Buftea a decis condamnarea la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în cazul Didinei Grama, pe care a obligat-o la plata a 10.000 de lei despăgubiri către stat, instanţa respingând acţiunea civilă a companiei Tarom, au declarat, vineri, surse judiciare.

În decembrie 2009, la doi ani după accident, controlorul de trafic Didina Grama a fost trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu, ca urmare a aprobării, în 30 decembrie 2007, a decolării unei aeronave Boeing 737 (care avea ca destinaţie Sharm el Sheik), fără a se asigura dacă pista este liberă, astfel că avionul a tamponat o maşină de întreţinere, iar cei peste o sută de pasageri de la bord avionului au văzut moartea cu ochii, ei fiind evacuaţi pe uşile de urgenţă.

Timp de un an, procesul, derulat la Judecătoria Buftea, s-a amânat din motive de procedură.

În 31 octombrie 2011, instanţa a luat în discuţie cererea formulate de partea civilă Compania Naţională de Transporturi Aeriene Tarom, de majorare a pretenţiilor civile şi a expertizelor solicitate în cazul încuviinţări acestei cereri.

În 23 mai 2012, având în vedere neîndeplinirea de către SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom SA a dispoziţiei instanţei de a depune la dosarul cauzei înscrisurile solicitate de către expert în vederea efectuării expertizei, judecătorul l-a amendat pe reprezentantul societăţii cu suma de 5.000 de lei.

La termenul din 22 august al procesului s-a discutat pe marginea raportului de expertiză, iar în 19 septembrie au fost audiate pledoariile finale.

Judecătorul a anunţat că se va pronunţa în acest caz în 4 octombrie, ulterior amânând luarea unei decizii.

Decizia de vineri a Judecătoriei Buftea poate fi contestată la Tribunalul Ilfov, care va hotărî definitiv în acest proces. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.