Acasă Politic Londra: Putini romani din Regatul Unit vor vota pe 9 decembrie

Londra: Putini romani din Regatul Unit vor vota pe 9 decembrie

DISTRIBUIȚI

114712 – 16112012 – Potrivit informatiilor oficiale transmise de Biroul Electoral Central (BEC) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pana la ora actuala, foarte putini romani din Regatul Unit al Marii Britanii

si Irlandei de Nord vor putea vota in cadrul alegerilor din data de 9 decembrie 2012 la sectiile de votare din Regatul Unit, potrivit Romanian Global News.

“Potrivit BEC, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate îşi exercită dreptul de vot în baza paşaportului simplu cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, conform art. 2 pct. 32 din aceeaşi lege. În străinătate pot vota numai cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, în conformitate cu dispoziţiile art. 8 alin. (2) din legea nr. 35/2008, informează Biroul Electoral Central (BEC).

Vor putea asadar vota la data de 9 decembrie la sectiile de votare din Regatul Unit doar romanii care au in pasaportul romanesc trecut domiciliul in Regatul Unit. Nu vor putea vota studentii, nu vor putea vota migrantii romani care desi sunt, traiesc in Marea Britanie, continua sa aiba cartea de identitate cu domiciliul in Romani.

La alegerile parlamentare din anul 2008 romanii din Marea Britanie, in baza aceleiasi legi au putut sa isi exercite dreptul la vot prin dovedirea resedintei in Marea Britanie (Yellow card, Blue card, National Insurance Number, permisul de conducere britanic, dovada platii de impozite locale, contracte de inchiriere, cardul de sanatate – NHS fiind cateva dintre actele admise pentru demonstrarea resedintei in Marea Britanie).

In concluzie desi numarul romanilor din Regatul Unit a crescut in perioada 2008-2012 probabil numarul votantilor la aceste alegeri va fi unul mai scazut decat atunci. – www.promptmedia.ro

 

Bucuresti: Delegaţie a Consiliului Europei, în vizită de mo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.