Acasă Politic Maramures: Premiera: O femeie imputernicita ca sef al unui inspectorat judetean de...

Maramures: Premiera: O femeie imputernicita ca sef al unui inspectorat judetean de politie

DISTRIBUIȚI

114351 – 01112012 – MAI, Mircea Duşa, a participat joi, la Baia Mare, la ceremonia de împuternicire în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a comisarului şef de poliţie Viorica Marincaş.

Numirea marchează o premieră în istoria Poliţiei Române, fiind pentru prima dată când o femeie este numită la comanda unui inspectorat judeţean de poliţie.

Ministrul Mircea Duşa i-a urat succes în activitate noului inspector şef, subliniind că în Poliţia Română lucrează foarte multe femei capabile şi este momentul ca acestora să le fie recunoscute calităţile manageriale. „Poate o femeie va şti să conducă destinele Poliţiei maramureşene mai bine decât un bărbat”, a adăugat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Comisarul şef Viorica Marincaş are o experienţă de 25 de ani în poliţie, ocupând mai multe funcţii de conducere, printre care cea de prim adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Maramureş, perioada 2001-2005, şi cea de adjunct al Sefului Poliţiei Municipiului Baia Mare, perioada 2005-2012.

Absolventă a Şcolii Militare de Ofiţeri, promoţia 1987, prima femeie care ocupă funcţia de inspector şef al unui inspectorat judeţean de poliţie este doctor în Ştiinţe Administrative şi a urmat mai multe cursuri de specializare, în ţară şi în străinătate, necesare în activitatea poliţienească. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.