Acasă Politic Modelele de calculatie a costurilor pentru serviciile de interconectare, supuse consultarii publice

Modelele de calculatie a costurilor pentru serviciile de interconectare, supuse consultarii publice

DISTRIBUIȚI

114654 – 14112012 – ANCOM a lansat, miercuri, spre consultare publica modelele de calculatie a costurilor eficiente ale furnizarii serviciilor de interconectare in vederea terminarii, originarii si tranzitului national comutat al apelurilor la puncte fixe

si terminarii la puncte mobile, serviciilor auxiliare, serviciilor de backhaul pe suport Ethernet si serviciilor de linii inchiriate – segmente terminale cu capacitatea de transmisie de pana la si inclusiv 2 Mbps (furnizate prin intermediul retelei de transmisiuni).

“Modelele de calculatie a costurilor care fac obiectul prezentei consultari sunt dezvoltate in vederea implementarii obligatiei privind fundamentarea in functie de costuri a tarifelor unor servicii de comunicatii furnizate la nivel de gros in Romania, in conformitate cu cadrul de reglementare in vigoare. Modelele de calculatie a costurilor au fost elaborate de ANCOM cu sprijinul TERA Consultants si in urma consultarii grupului de lucru format cu participarea industriei de comunicatii electronice, in cadrul caruia s-a stabilit cadrul conceptual utilizat pentru elaborarea propriu-zisa a modelelor. Pe baza acestui cadru conceptual, s-a construit structura modelelor si au fost colectate de la furnizori, prelucrate si verificate informatiile necesare popularii acestor modele. In elaborarea acestor modele de calculatie, ANCOM a luat in calcul evolutiile tehnologice si ale pietei comunicatiilor electronice din Romania, precum si Recomandarea Comisiei Europene din anul 2009, care stabileste o platforma comuna pentru armonizarea principiilor de calculatie a costurilor serviciilor de terminare apeluri la puncte fixe si mobile in statele membre. Modelele supuse consultarii publice sunt insotite de documentatii detaliate care permit intelegerea structurilor, functionalitatilor si tipurilor de informatii utilizate. Din modelele supuse consultarii publice, precum si din documentatiile care le insotesc, au fost eliminate informatiile sensibile din punct de vedere comercial”, se arată într-uncomunicat al ANCOM.

Documentele pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.