Acasă Politic New Delhi: Doi romani rapiti in India

New Delhi: Doi romani rapiti in India

DISTRIBUIȚI

114379 – 02112012 – Doi romani au fost rapiti in India si se pare ca rapitorii cer rascumparare. Nu se stie exact despre ce suma este vorba, potrivit Realitatea TV.Romanii sunt din Suceava si se aflau la munca, in sudul Indiei.

Cei doi romani urmau sa se intoarca in tara, insa nu au mai apucat.

Consulul roman la New Delhi a precizat ca nu cunoaste detalii despre rapire, dar ca a cerut amanunte autoritatilor indiene.

De o eventuala negociere cu rapitorii se vor ocupa autoritatile din India.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca nu detine informatii si ca va verifica datele aparute in presa.

Cei doi romani se numesc Vasile Mireuta si Ion Hintari.

Robert Marius Cazanciuc, secretar general al MAE, a anuntat ca la minister s-a format o celula de criza pentru a se incerca clarificarea situatiei.

„Ambasada de la New Delhi a fost anunţată de o firmă din Romania că doi lucrători au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din sudul Indiei. Ambasada a verificat această informaţie şi nu s-a confirmat. În decursul aceleiaşi zile un alt reprezentat al aceleiaşi firme a revenit cu altă informaţie, potrivit căreia nu este vorba de un demers al autorităţilor indiene ci de reţinerea persoanei fizice ca urmare a unor neînţelegeri de ordin comercial. Ambasada română de la New Delhi a informat centrala MAE iar în urma unei şedinţe la minster, ministrul Afacerilor Externe a dispus constituirea celulei de criză. Prin intermediul celulei de criză s-au transmis instrucţiuni ambasadei române la New Delhi pentru a contacta Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne şi consulul onorific din sudul Indiei pentru a clarifica situaţia celor doi români. Consulul român a primit indicaţii să se deplaseze în statul Kerala, unde s-ar presuăune că cei doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi, dispăruţi sau orice altă formă de privare de libertate”, a declarat secretarul general MAE Robert Cazanciuc, în cadrul unei conferinţe de presă.  – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.