Acasă Politic Bucuresti: Antonescu vrea schimbari importante in functionarea Parlamentului

Bucuresti: Antonescu vrea schimbari importante in functionarea Parlamentului

DISTRIBUIȚI

 – 115661 – 30122012 – Presedintele Senatului, Crin Antonescu, intentioneaza sa propuna schimbari importante in functionarea Parlamentului.

„Intentionam sa schimbam lucruri in mecanismele de functionare ale Parlamentului. Nu vom avea cu adevarat o democratie si un stat de drept pana cand Parlamentul si nu altcineva va fi centrul de greutate al vietii politice. Asta inseamna asumarea unei demnitati speciale(…) o recuperare si un castig de prestigiu in fata societatii, absolut necesare”, a declarat liderul PNL intr-o conferinta de presa.

Antonescu a sustinut ca trebuie revizuita Constitutia, iar in cazul Parlamentului va propune cateva schimbari legate de eficientizarea activitatii.

„Cred ca, in buna parte, modalitatea de functionare a Parlamentului European poate fi impumutata. Cred ca trebuie largit locul dezbaterilor in Parlament asupra unor teme majore, chiar daca nu e vorba strict de legi. Activitatea in comisiile parlamentare poate fi mai bine ordonata si responsabilitatea trasata direct”, a declarat Crin Antonescu, facand referire inclusiv la introducerea unor raportori ca in Parlamentul European si a unor „masuri de regularizare in ceea ce priveste consumul de timp”.

Crin Antonescu a subliniat ca „tine de Parlament sa impuna o relatie cu Guvernul”.

„O audiere in Parlament a unui ministru sa fie cel mai important lucru din lume! Cel mai important for din aceasta lume este parlamentul propriei tari!”, a mai sustinut Crin Antonescu. El si-a exprimat convingerea ca si premierul Victor Ponta si ministrii din Cabinetul sau „au aceeasi viziune”, mai ales ca cei mai multi dintre ei au fost sau inca mai sunt parlamentari.

„Cu totii sunt dispusi sa asezam aceste lucruri. Toata lumea sa inteleaga ca Parlamentul este institutia fundamentala”, a subliniat liderul PNL.

In ceea ce priveste asigurarea prezentei senatorilor si deputatilor, cunoscut fiind ca multe legi nu pot fi votate din lipsa de cvorum, presedintele Senatului a spus: „Exemplul Parlamentului European poate fi folosit si aici. In materie de realizare a cvormului si a prezentei utile sunt cateva lucruri de facut, simple”.

El a sustinut ca trebuie sa existe „o zi, o data precisa pentru voturile finale”, dar si o „concentrare a  timpilor de dezbatere ” precum si o „raportare in legatura cu sumele incasate din diurna cu prezenta la vot”.

„Asta se face in Parlamentul European, de asta nu exista niciodata probleme de cvorum acolo, vorbitorii au un timp precis, stiu la ce ora trebuie sa intervina”, a mai spus el. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.