Acasă Politic Bucureşti: S-a stins Sergiu Nicolaescu

Bucureşti: S-a stins Sergiu Nicolaescu

DISTRIBUIȚI

 – 115680 – 03012013 – Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 82 de ani, după o suferinţă îndelungată. Acesta fusese internat la Spitalul de Urgență Elias din data de 27 decembrie pentru o afecțiune digestivă cronică. Ulterior medicii i-au diagnosticat cu totul o altă boală. El a fost operat laparoscopic în data de 28 decembrie. Intervenția chirurgicală

a fost impusă de evoluția clinică în contextul afecțiunii digestive cronice benigne cunoscute. Intraoperator a fost descoperită o peritonită localizata cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvată laparoscopic.

Sergiu Nicolaescu, scenarist, actor, regizor, scriitor, s-a născut la Târgu Jiu, în data de 13 aprilie 1930. El a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti ca inginer mecanic, iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioului cinematografic Alexandru Sahia.

În perioada comunistă, Sergiu Nicolaescu a fost un apropiat al regimului Nicolae Ceaușescu. După Revoluţie în care a fost implicat, Sergiu Nicolaescu a susţinut Frontul Salvării Naționale, fiind ales în repetate rânduri senator pe listele acestei formațiuni politice, iar apoi al PDSR. La inițiativa sa, s-a înființat Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie  1989, inițial condusă de el, ulterior de Valentin Corneliu Gabrielescu. A scris mai multe cărți referitoare la Revoluția din 1989. În 2004 a fost numit de Ion Iliescu membru în Colegiul  Național al Institutului Revoluției Române. Sergiu Nicolaescu a fost ales în Senat în legislaturile 19901992, 19921996, 19962000, 20002004, 2008 – 2012.

Ca orice persoană publică în regimul ceauşist, Sergiu Nicolaescu a avut şi un dosar la securitate, pe care l-a văzut în anii de după evenimentele din 1989. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.