Acasă Politic Viceprimar, in incompatibilitate

Viceprimar, in incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

116780 – 08022013 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Nicolae Scîrtoaje, viceprimar al comunei Vulcana Pandele din udeţul Dâmboviţa.

Acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 26 octombrie 2010, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de viceprimar al Comunei Vulcana Pandele, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Scîrtoaje Nicolae PFA, potrivit unui comunicat al ANI.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, alin. 1, lit. g) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, ”funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: (…) calitatea de comerciant persoană fizică”.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.