Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Niţă nu are susţinere nici în PSD

Bucureşti: Ministrul Niţă nu are susţinere nici în PSD

DISTRIBUIȚI

118471 – 11042013 – Ministrul PSD al Energiei, Constantin Nita, nu are parte de sustinere nici din partea propriului partid pentru mutarea sediilor Romgaz si Transgaz de la Medias la Bucuresti. 

„Aceasta mutare nu este oportuna”, a subliniat deputatul PSD Eduard Martin, vicepresedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputatilor.

Mutarea sediilor Romgaz si Transgaz a fost discutata si in sedinta de marti a Comisiei de industrii a Camerei Deputatilor, ajungandu-se la concluzia ca aceasta miscare nu este „oportuna”.

„Din datele pe care le avem la comisie reiese ca nu ar fi oportuna mutarea. Nu a existat un vot, a fost o discutie libera intre parlamentarii din zona respectiva si noi, membrii comisiei”, a detaliat deputatul PSD.

Eduard Martin si-a exprimat speranta ca ministrul PSD al Energiei se va razgandi si va renunta la propunerea de a transfera managementul Romgaz si Transgaz la Bucuresti.

„Probabil ca domnul ministru va renunta la idee, va tine cont de reactiile oamenilor. Probabil ca in urma protestelor de strada o sa se inteleaga ca e mai important sa ramana acolo taxele, sa fie oamenii linistiti din punct de vedere al impactului social, decat sa se mute sediul”, a punctat vicepresedintele Comisiei de industrii.

Ministrul Energiei, Constantin Nita, a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa mute sediile centrale si conducerea celor mai importante companii de stat de extractie si transport ale gazului natural, Romgaz si Transgaz, de la Medias la Bucuresti.

„Conducerea Transgaz si conducerea Romgaz se vor muta la Bucuresti, pentru a se putea implica mai usor in proiectele viitoare – interconectari, valorificarea resurselor locale in beneficiul economiei locale. Este important ca aceste doua companii valoroase sa fie parte activa la discutiile, respectiv la proiectele de pers-pectiva pentru viitorul sectorului energetic din Romania. (…) Aceasta mutare se refera strict la top management, neexistand nici o modificare din punct de vedere al contributiei companiilor la economia locala”, a declarat Nita.

Intentiile ministrului s-au lovit atat de opozitia autoritatilor locale, cat si a angajatilor celor doua companii. Marti, la Medias, a avut loc un amplu miting de protest la care au participat peste 3.000 de persoane.

De asemenea, presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, sustine ca are de gand sa solicite conducerii USL demiterea lui Nita daca acesta nu renunta la mutarea celor doua companii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.