Acasă Politic Bucureşti: 4 aprilie – Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân

Bucureşti: 4 aprilie – Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân

DISTRIBUIȚI

118300 – 04042013 – Este al treilea an cand se marcheaza Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan, zi dedicata celor 600 milioane de animale ale strazii din intreaga lume. In aceasta zi de 4 aprilie si in zilele urmatoare se organizeaza evenimente la nivel global.

Federatia Nationala Pentru Protectia Animalelor (FNPA) a prezentat deja la un colegiu tehnic din Bucuresti „Comportamentul fata de animalele comunitare – masura a gradului de moralitate”, iar organizatii membre ale FNPA au in aceste zile actiuni dedicate animalelor fara stapan, precum: „Ziua portilor deschise” („Free Amely”, Lugoj), Campanii de sterilizare gratuite („Pet Hope”, Timisoara), Targ de adoptii („Love & Life 4 Animals”, Targu Mures), Campanie de informare si responsabilizare, actiuni donatii si vaccinari a cainilor din adapostul primariei („Animaterra”, Bistrita), Informare si constientizare („Fiducia”, Reghin).

FNPA lanseaza Campania nationala „Sunt Vocea Necuvantatoarelor” in scoli si licee din toata tara. Aceasta va consta in actiuni de informare si constientizare a elevilor cu privire la protectia animalelor, inclusiv vizite la adaposturi, proiectii de filme tematice, dezbateri, ateliere creative si implicarea elevilor in actiuni de voluntariat la nivel local.

„Este dovedit deja ca atitudinea copilului faţă de animale poate prezice comportamentul acestuia la maturitate. Copiii instruiti sa se comporte cu bunatate si mila fata de animale devin mai corecti, buni si sensibili in relatiile interumane”, a declarat campioana olimpica la atletism Maricica Puica.

„Cred ca este momentul sa redevenim oameni. Inca nu e prea tarziu. A fi om inseamna sa te apleci asupra suferintelor din jurul tau. Animalele fara stapan sunt o cauza a indiferentei, insensibilitatii, chiar cruzimii noastre. Daca fiecare dintre cei care se considera milosi, buni crestini, oameni, ar ajuta un singur animal abandonat, daca stapanii animalelor nu ar arunca pe la periferie pui abia nascuti, daca am fi generosi asa cum ne pretindem, atunci viata noastra si a animalelor ar fi mai frumoasa. Deschideti-va sufletele si ajutati! Orice fiinta care are nevoie de sprijin, om sau necuvantatoare! Putem daca ne solidarizam intru bine. Este singura sansa! Sa ramanem oameni!”, a transmis soprana Daniela Vladescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.