Acasă Politic Bucureşti: Adriana Săftoiu: „Ortodoxismul trebuie să fie în Biserică, nu la şcoală”

Bucureşti: Adriana Săftoiu: „Ortodoxismul trebuie să fie în Biserică, nu la şcoală”

DISTRIBUIȚI

 – 118467 – 10042013 – „Ortodoxismul trebuie sa fie in Biserica si nu la scoala”, sustine purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu. În contextul dezbaterilor despre relatia dintre Biserica si Stat, aceasta consider că la scoala copiii ar trebui invatati sa fie „toleranti fata de alte culte”.

Adriana Saftoiu remarca faptul ca „subiectul Biserica-Stat e un subiect sensibil, in mod evident, un subiect foarte vechi si foarte nereglementat, e un subiect tratat populist, nimeni nu-l trateaza cu seriozitate si asa cum trebuie. Putem sa ne uitam de exemplu la Germania, care are un impozit, daca nu ma insel de 9% din salariu, deci cetateanul care doreste desigur plateste un impozit de 9%, care merge spre Biserica. E foarte adevarat ca Biserica intoarce acesti bani spre comunitate, avand azil pentru batrani, case pentru nevoiasi, pentru oameni saraci”, potrivit RFI Romania.

„Nu e un subiect pe care-l poti transa foarte rapid, printr-un proiect de lege. Plus ca romanul in felul lui suprapune ideea de Biserica peste credinta in Dumnezeu. Atunci cand el spune cred in Biserica, in mod evident se refera cred in Biblie, in Dumnezeu. Nu intelege prin Biserica institutia respectiva si parca ai si o frica sa spui cum sa nu cred in Biserica, asta ar insemna sa ma dezic de bunul Dumnezeu”, afirma purtatorul de cuvant a PDL.

Adriana Saftoiu considera ca subiectul religiei in scoli a fost tratat gresit: „Uitati-va la vechea discutie despre religia in scoli, religie care e introdusa in trunchiul comun al legii, ceea ce inseamna ca ea este obligatorie, ea trebuie sa faca parte din programa scolara, practic. Deci nici o scoala nu are voie sa renunte la religie, chiar daca se spune ca e optional. Este o alta discutie care s-a transat din punctul meu de vedere foarte prost”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.