Acasă Politic Bucureşti: Ana Birchall: ADN-ul modelului social economic ar trebui schimbat

Bucureşti: Ana Birchall: ADN-ul modelului social economic ar trebui schimbat

DISTRIBUIȚI

118423 – 09042013 – Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie în care a făcut referire la creşterea economică pe care România a avut-o în anul 2012. Ana Birchall a afirmat că susţinătorii austerităţii au spus în ultimii ani că un stat nu poate obţine creştere economică şi măsuri sociale drepte în acelaşi timp. Aceasta a precizat că pentru a exista stabilitate economică la nivelul României este nevoie ca „în societatea românească să se schimbe ADN-ul modelului nostru social economic.”

„Performanţa economică a României din ultimul an vine pe fondul a trei ani de stagnare economică. Pe timpul crizei economice, susţinătorii austerităţii au afirmat că un stat nu poate obţine creştere economică şi măsuri sociale drepte în acelaşi timp (…) Guvernul USL a reuşit ca de la preluarea puterii executive să returneze salariile celor din sectorul public şi a taxelor colectate în mod ilegal de la pensionari. De asemenea, au fost redeschise mai multe spitale la nivel naţional. USL a demonstrat că se pot lua măsuri care să creeze o societate mai echitabilă, mai justă, dar în acelaşi timp să menţină şi o disciplină fiscală prin reducerea, în mod special, a cheltuielilor publice”, a spus social-democrata.

Ana Birchall a subliniat că atragerea de noi investitori în România ar genera creşterea locurilor de muncă şi reducerea migraţiei forţei de muncă.

„Atragerea investitorilor străini în România însemna noi locuri de muncă, creşterea nivelului de trai şi reducerea migraţiei forţei de muncă. Pentru colegiul pe care îl reprezint din judeţul Vaslui, investiţiile sunt principalul motor de crestere economica a judetului pentru crearea locurilor de munca atat de necesare in zona”, a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a adăugat că România este din ce în ce mai stabilă economic, dovadă fiind şi datele prezentate de INS cu privire la creşterea economică inregistrată pentru anul 2012.

„România dovedeşte că este din ce în ce mai stabilă economic, într-un climat european cu mari tensiuni în zona economică (…) Conform datelor INS, economia României a crescut anul trecut în termeni reali cu 0,7% faţă de anul 2011, iar Produsul Intern Brut a fost estimat la 587,499 miliarde lei (…)Chiar dacă anul 2013 este abia la început, putem să spunem că ce a fost mai greu a trecut. De la preluarea guvernarii am reuşit să deblocăm fondurile europene pe mai multe programe, POS Mediu, POSDRU, Programul Operaţional Regional. Din previziunile oferite de FMI şi Comisia Europeană despre România, rezultă că anul acesta am putea să ne aşteptăm la o creştere economică de 1,6 – 1,7 %”, a mai spus Ana Birchall.

Ana Birchall a evidenţiat necesitatea unei modificări a ADN-ului modelului nostru social economic, în aşa fel încât să existe o balanţă între industria de servicii şi producţie, fiind nevoie în acelaşi timp şi de o deschidere spre alte pieţe.

„Pentru a exista o stabilitate economică la nivelul României în perioada următoare, trebuie ca în societatea românească să se schimbe ADN-ul modelului nostru social economic astfel încât să avem o balanţă între industria de servicii şi producţie. Trebuie să folosim agricultura şi domeniul energiei ca surse importante de creştere economică. De asemenea, România trebuie să continue relaţiile comerciale cu partenerii tradiţionali dar este important să ne deschidem si spre alte pieţe, spre exemplu cele din Asia, precum India”, a subliniat Ana Birchall.

Deputatul PSD a concluzionat că prin stoparea jafului creat de PDL s-a demonstrat că România poate fi redresată şi „îndreptată pe drumul cel bun”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.