Acasă Politic Bucureşti: Disponibilizaţii protestează joi în faţa Guvernului

Bucureşti: Disponibilizaţii protestează joi în faţa Guvernului

DISTRIBUIȚI

118255 – 03042013 – Peste 200 de salariaţi din metalurgie şi siderurgie, dar şi lucrători disponibilizaţi de la combinatele Mechel Câmpia Turzii şi Târgovişte, vor protesta joi, între orele 10.00 – 14.00, în Piaţa Victoriei din Capitală. Aceştia vor cere autorităţilor să ia măsuri pentru evitarea distrugerii sectorului metalurgic românesc.

„Pe lângă protestul din Bucureşti, în ţară vor mai fi organizate acţiuni revendicative la Slatina şi la Galaţi. Manifestările de protest sunt organizate pentru sprijinirea sectorului metalurgic, unul dintre puţinele care mai funcţionează încă în economia românească. În acest sens, autorităţile ar trebui să modifice cât mai rapid Legea nr. 220/2008, privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, deoarece prevederile acestui act normativ pun o presiune foarte mare asupra unităţilor din industria metalurgică, care ar putea fi nevoite să-şi închidă porţile în maximum trei luni de zile”, a afirmat Gheorghe Sora, preşedintele Federaţiei Solidaritatea Metal, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, schema de sprijin cuprinsă în Legea nr. 220/2008 trebuie suspendată după modelul Spaniei (unde nu mai poate fi accesată de centralele electrice noi), iar procentul de energie regenerabilă din surse noi ar trebui să se menţină la 6% până în 2020. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.