Acasă Politic Bucureşti: Dunărea creşte ameninţător

Bucureşti: Dunărea creşte ameninţător

DISTRIBUIȚI

118296 – 04042013 – Hidrologii au avertizat că exista posibilitatea instituirii unui cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, ploile abundente din ultimele zile ducând la creşterea debitului fluviului.

Codul portocaliu ar putea fi instituit pe data de 6 aprilie pe coridorul Calafat – Zimnicea sau Gruia – Zimnicea, în funcţie de debitele de apă înregistrate, potrivit B1 Tv.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor informează că, din cauza ploilor, ar putea fi depăşite cotele de apărare.

În plus, pe tot sectorul românesc al Dunării este în vigoare o atenţionare cu cod galben de inundaţii, până pe 10 aprilie.

Totodată, mai sunt în vigoare alte două atenţionări, de cod portocaliu pentru râurile din Satu Mare, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi, Vâlcea, Olt şi Dolj, şi de cod galben pentru mai multe râuri din Transilvania, Banat şi Muntenia.

În judeţul Buzău, peste 1.500 de persoane sunt izolate, după ce un pârâu a ieşit din matcă şi a avariat drumul de legătură. Şi în Bistriţa mai multe case sunt afectate de alunecările de teren. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.