Acasă Politic Bucureşti: Oprescu: Clădirile de patrimoniu neglijate vor fi expropriate

Bucureşti: Oprescu: Clădirile de patrimoniu neglijate vor fi expropriate

DISTRIBUIȚI

118352 – 07042013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat sambata stadiul lucrarilor de restaurare si extindere a Hanul Gabroveni.

“Sunt multumit de evolutia lucrarilor la Hanul Gabroveni care au inceput in februarie 2012 si acum putem spune cu certitudine ca suntem la jumatatea drumului.

Peste 40% dintre aceste lucrari sunt deja realizate, iar la sfarsitul anului proiectul va fi finalizat. In ciuda tuturor care se lupta pentru obiective inchipuite, cu interese de multe ori meschine si nejustificate, ba chiar dubioase, va aratam astazi ca acolo unde merita, unde exista valoare autentica, potential, stim sa ne facem treaba exact asa cum trebuie. Vorbim despre o restaurare si o reconstituire cat mai fidela a originalului.Aici va fi un centru cultural artistic de nivel european. Valoarea totala a lucrarilor este de 21 milioane de lei , platiti in principal de Primaria Generala, circa 14 milioane de lei, dar si din fonduri europene prin Ministerul Culturii, in jur de 7 milioane de lei”, a declarat primarul general al Capitalei.

Oprescu a anuntat ca anul acesta vor intra in proces de restaurare alte cladiri de patrimoniu din Capitala.

“Va reamintesc ca in acest an intra in reabilitare cu fonduri europene inca patru monumente: Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic, Casa Cesianu, Mina Minovici si sa nu uitam de sediul vechi al Primariei Generale la care lucrarile sunt in desfasurare”.

De asemenea, Sorin Oprescu a subliniat ca, in cazul cladirilor de patrimoniu neglijate de proprietari, Municipalitatea este dispusa sa identifice solutii in vederea exproprierii, pentru reabilitarea acestora:

“Anul acesta ne-am propus sa expropriem cateva cladiri de patrimoniu pe care sa le refacem, cum ar fi Hotelul Concordia.. Este necesar ca generatiile urmatoare sa nu uite unde s-a semnat actul Unirii Principatelor Romane. Daca proprietarii nu se apuca de treaba acolo, sunt dispus sa trec la expropriere. Cand acestia uita de asemenea cladiri, nu pot sa stau sa astept ca samsarii sa puna mana pe ele pentru a-si construi proiectele imobiliare. Impreuna cu fondurile noastre si cu fondurile europene putem reface cladirile de patrimoniu din Bucuresti”, a spus Oprescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.